ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στα Ιωάννινα - Κατειλημμένο το 90% των μονάδων

Κορωνοϊός: Κρίσιμη η κατάσταση στα Ιωάννινα - Κατειλημμένο το 90% των μονάδων
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στα Ιωάννινα, με το σύστημα υγείας της πόλης να «ασφυκτιά».

Μάλιστα, ο δήμαρχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικό lockdown.

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά στο lockdown εξαιτίας του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που καταγράφεται σε καθημερινή βάση αλλά και εξαιτίας της μεγάλης πίεσης στο σύστημα υγείας», δήλωσε, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ στον ΣΚΑΪ.

Όπως εξήγησε, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περισσότερα από 250 ενεργά κρούσματα και το χειρότερο είναι ότι υπάρχει συνεχιζόμενος αυξημένος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων το οποίο, όπως ανέφερε, εξηγείται από την συρροή κρουσμάτων όπως αυτή που καταγράφηκε χτες με τα περισσότερα κρούσματα να αφορούν μια βιομηχανία τροφίμων.

Παράλληλα, ο κ. Ελισάφ ανέφερε πως ενεργοποιήθηκε και η 3η μονάδα κορωνοϊού στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και πως οι τρεις μονάδες έχουν μεγάλη πληρότητα της τάξης του 90%, ενώ ζητείται επιτακτικά να δημιουργηθεί και 4η μονάδα.

Επιπλέον, ο δήμαρχος σημείωσε πως υπήρχαν ελάχιστα κρούσματα μέχρι τον δεκαπενταύγουστο υπήρξε όμως μια χαλάρωση από εκεί και πέρα. Ερωτηθείς για τους λόγους έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή, ή ανέφερε πως οφείλεται μεταξύ άλλων στην μεγάλη συγκέντρωση νέων ανθρώπων τα βράδια χωρίς μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ