ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: 252 θετικά από τα 3.402 συνολικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν

Θεσσαλονίκη - Κορωνοϊός: 252 θετικά από τα 3.402 συνολικά τεστ που πραγματοποιήθηκαν
ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ/ INTIME

Διακόσια πενήντα δύο θετικά δείγματα covid-19 βρέθηκαν σε σύνολο 3.402 ελέγχων στη Θεσσαλονίκη. Το ποσοστό θετικότητας αγγίζει το 7,4%.

Ειδικότερα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, αποτελούμενα και από Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), πραγματοποίησαν, χθες, δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Πραγματοποιήθηκαν 3.402 έλεγχοι, εκ των οποίων βρέθηκαν 252 θετικά δείγματα (7,4%), με διάμεση ηλικία τα 32 έτη.

Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη πέρασαν από το πρωί της Παρασκευής σε κόκκινο συναγερμό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Από σήμερα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) με μοναδική εξαίρεση , σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το ζήτημα των χερσαίων, θαλασσίων και αεροπορικών συνδέσεων αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές, για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών.

Η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί.

Ωστόσο, στις επόμενες ώρες, το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ