ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Σάμος: Ταρακουνήθηκε και η Χίος - Δηλώσεις του δημάρχου στο CNN Greece

Σεισμός Σάμος: Ταρακουνήθηκε και η Χίος - Δηλώσεις του δημάρχου στο CNN Greece
ΙΝΤΙΜΕ

Ιδιαίτερα αισθητός και στη Χίο έγινε ο σεισμός 6,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα βόρεια της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής -δόνηση που έγινε αισθητή και στην Αθήνα

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο politischios.gr από τη σεισμική δόνηση προκλήθηκαν μικροζημιές στο χωριό Καλλιμασιά, που βρίσκεται νότια της Χίου, παρατηρήθηκαν μικρά προβλήματα στις επικοινωνίες, ενώ η Πυροσβεστική ερευνά για τυχόν ζημιές σε όλο το δίκτυο του νότιου τμήματος της Χίου.

Τρομοκρατημένοι οι κάτοικοι στη Χίο περιγράφουν στον CNN Greece ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί, ενώ αυτό που αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι ότι είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο δήμαρχος Χίου στο CNN Greece

«Προς το παρόν η εικόνα δείχνει καλή. Δεν έχουμε αναφορές για τραυματισμό και αυτό είναι το πιο θετικό», είπε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, δήμαρχος Χίου, στο CNN Greece.

O κ. Κάρμαντζης εξήγησε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού τυχόν ζημιών.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο astraparis.gr, ζημιές προκλήθηκαν σε παλιά κτίρια στην Καλλιμασιά, χωριό νότια του νησιού, καθώς και σε κατοικημένο σπίτι, χωρίς να ευτυχώς τραυματιστεί κανείς.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση σημειώθηκε 19χλμ βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου σε θαλάσσια περιοχή.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χλμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ