ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Σάμος: Οι πρώτες εικόνες από τη Χίο- Ζημιές σε χωριά και στην πόλη

Σεισμός Σάμος: Οι πρώτες εικόνες από τη Χίο- Ζημιές σε χωριά και στην πόλη
astraparis.gr

Οι πρώτες εικόνες από τη Χίο δείχνουν κατολισθήσεις και ζημιές σε παλιά εγκαταλειμμένα κτήρια σε χωριά, όπως η Καλλιμασιά, αλλά και ζημιές στο κέντρο της πόλης, από τον σεισμό που σημειώθηκε στα βόρεια της Σάμου λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο astraparis.gr, ζημιές προκλήθηκαν σε παλιά κτίρια στην Καλλιμασιά, χωριό νότια του νησιού, καθώς και σε κατοικημένο σπίτι, χωρίς να ευτυχώς τραυματιστεί κανείς.

Να σημειωθεί ότι ήδη το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχεται τηλεφωνήματα για ζημιές και κατολισθήσεις και σε άλλα μέρη της Χίου, σύμφωνα πάντα με το ίδιο μέσο.

Περιορισμένης έκτασης ζημιές σημειώθηκαν και σε κτήρια στο κέντρο της πόλης.,

Οι κάτοικοι στη Χίο περιγράφουν τρομαγμένοι στο CNN Greece ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλο το νησί, ενώ αυτό που αναφέρουν χαρακτηριστικά είναι ότι είχε μεγάλη διάρκεια.

Ο δήμαρχος Χίου στο CNN Greece

«Προς το παρόν η εικόνα δείχνει καλή. Δεν έχουμε αναφορές για τραυματισμό και αυτό είναι το πιο θετικό», είπε ο Σταμάτης Κάρμαντζης, δήμαρχος Χίου, στο CNN Greece.

O κ. Κάρμαντζης εξήγησε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εντοπισμού τυχόν ζημιών.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόνηση των 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε 19χλμ βόρεια-βορειοδυτικά της Σάμου σε θαλάσσια περιοχή.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10 χλμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ