ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για σχολεία, λιανεμπόριο, κομμωτήρια

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για σχολεία, λιανεμπόριο, κομμωτήρια
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αυστηροποίηση των μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το σημερινό του διάγγελμα με στόχο την ανακοπή του δεύτερου κύματος κορωνοϊού που πλήττει τη χώρα. 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αλλαγή του υγειονομικού χάρτη της χώρας σε δύο δύο ζώνες - από τέσσερις που ήταν μέχρι πρότινος, με συγκεκριμένες δέσμες μέτρων για καθεμία, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Παρά τα αυστηρά μέτρα τόσο στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου όσο και στη Ζώνη Επιτήρησης, όπως ονομάζονται πλέον οι δύο ζώνες, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός διατηρείται σε ολόκληρη την επικράτεια η λειτουργία της βιομηχανίας, του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Επίσης παραμένουν ανοιχτές υπηρεσίες, όπως τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

Κι αυτό διότι, σύμφωνα πάντα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκεί τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα ελέγχεται.

«Πρόκειται για μία αναγκαία προσαρμογή της άμυνάς μας, καθώς η επίθεση του ιού εκδηλώνεται κατά κύματα. Και εμείς οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε εγκαίρως. Τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας εξάλλου ότι δεν θα ισχύσει καμία απαγόρευση σε μετακινήσεις μεταξύ νομών.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, σε σύγκριση με την πρώτη φάση, τώρα η κυκλοφορία είναι ελεύθερη, χωρίς την ανάγκη αποστολής μηνυμάτων, ενώ όπως είπε, για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ