ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Ιωάννινα – Τουλάχιστον 24 κρούσματα σε γηροκομείο

Κορωνοϊός: Συναγερμός στα Ιωάννινα – Τουλάχιστον 24 κρούσματα σε γηροκομείο
ΙΝΤΙΜΕ

Νέος συναγερμός έχει σημάνει από το απόγευμα του Σαββάτου στα Ιωάννινα μετά από  συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή.

 

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 24 κρούσματα μετά από έλεγχο που έγινε καθώς στις αρχές της εβδομάδας είχε επιβεβαιωθεί κρούσμα σε εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Epiruspost, ορισμένοι από τους ασθενείς μεταφέρθηκαν στις Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Ιωαννίνων οι οποίες είναι πλέον υπερπλήρεις και για τους υπόλοιπους εξετάζεται η διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός Ηπείρου, πιθανότατα στην Πάτρα.

Σημειώνεται πως δύο ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν την Κυριακή από επιπλοκές του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους 631.

Ο ΕΟΔΥ το Σάββατο ανακοίνωσε 2.056 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με συρροές και 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 39.251, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες.

4.112 (10.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.278 (33.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

135 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 38 (28.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 291 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ