Κορωνοϊός σε γηροκομείο στα Ιωάννινα: Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο διοικητής της ΥΠΕ
Ανανεώθηκε:
Την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα ζητά ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.
Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους, καθώς στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Καρβέλης ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, σημείωσε ότι όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από τον γιατρό του Γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, διακομίζονται και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα οκτώ κλίνες.
SPONSORED
Αυτοί είναι οι κατώτατοι και ανώτατοι μισθοί για εκατοντάδες δουλειές στην Ελλάδα το 2026 (πίνακες)
19:20
Σε εξέλιξη έρευνες για την επίθεση σε πυρηνικό σταθμό στο Άμπου Ντάμπι
19:14
Συνέδριο ΝΔ: Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την νέα Πολιτική Επιτροπή
19:04
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με πρόεδρο Ν. Κορέας: Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες
18:58