ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 19 κρούσματα σε γηροκομείο του Πειραιά

Κορωνοϊός: Τουλάχιστον 19 κρούσματα σε γηροκομείο του Πειραιά
Φωτογραφία αρχείου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι σε γηροκομείο του Πειραιά εντοπίστηκαν 19 κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, θετικοί στον ιό έχουν διαγνωσθεί 17 ηλικιωμένοι, καθώς και δύο εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, από την περασμένη Παρασκευή έχουν διενεργηθεί 221 τεστ και πρόκειται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφοριές, στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας φιλοξενούνται 170 ηλικιωμένοι.

Εισαγγελική παρέμβαση στα Ιωάννινα

Την ίδια ώρα, εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα ζήτησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 26 κρούσματα, ανάμεσα στους 55 τροφίμους, καθώς στις αρχές της εβδομάδας εργαζόμενη στον οίκο ευγηρίας διαγνώστηκε θετική στον ιό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Καρβέλης ζητά να διερευνηθούν οι συνθήκες λειτουργίας και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο ιδιωτικό γηροκομείο. Μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, σημείωσε ότι όλοι οι ασθενείς που παραπέμπονται από τον γιατρό του Γηροκομείου για νοσηλεία, εξετάζονται στο ΤΕΠ covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά την κρίση των ιατρών, διακομίζονται και στα Περιφερειακά Νοσοκομεία Άρτας, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ επιβεβαίωσε ότι πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για covid-19 του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το οποίο έχει δυναμικότητα οκτώ κλίνες.

«Σφραγίζονται» οι οίκοι ευγηρίας

Πρόκειται για δύο ακόμη περιπτώσεις οίκων ευγηρίας μετά από σωρεία άλλων, που παρά τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί για την προστασία των ηλικιωμένων, πέφτουν στα «δίχτυα» του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι από την Τρίτη επιχειρείται να «σφραγιστούν» οι μονάδες φροντίδας, όπου φιλοξενούνται άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέσω της αναστολής επισκέψεων, που προβλέπται μεταξύ των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση το Σάββατο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ