ΕΛΛΑΔΑ

Ενός λεπτού σιγή στα σχολεία στη μνήμη του Γάλλου καθηγητή που αποκεφαλίστηκε

Ενός λεπτού σιγή στα σχολεία στη μνήμη του Γάλλου καθηγητή που αποκεφαλίστηκε
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γάλλου εκπαιδευτικού Σαμιέλ Πατί, που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι, τήρησαν τα σχολεία της επικράτειας σήμερα, Δευτέρα.

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στη Γαλλία και καταδικάζουμε τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις», ανέφερε σχετικά σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τον Γάλλο υπουργό Παιδείας, Ζαν-Μισέλ Μπλανκέρ, κατά τη διάρκεια των εργασιών της άτυπης συνόδου Υπουργών Παιδείας των κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που φιλοξένησε διαδικτυακά η προεδρεύουσα Ελλάδα, δια του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων την Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η υφυπουργός Παιδεία, Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε τη σχετική απόφαση κατά τη διάρκεια της Συνόδου, με την οποία απόφαση συντάχθηκαν αρκετά κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Γερμανία.

Η δολοφονία του Γάλλου καθηγητή έγινε στις 16 Οκτωβρίου, επειδή είχε δείξει στους μαθητές, στην τάξη του, σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ. Ο 18χρονος δράστης που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά λίγο μετά την επίθση, φέρεται να είχε δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ