ΕΛΛΑΔΑ

Aegean: Προσωρινή αναστολή πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς Θεσσαλονίκη

Aegean: Προσωρινή αναστολή πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, η Aegean ανακοινώνει ότι υποχρεούται να προχωρήσει σε προσωρινή αναστολή των δρομολογίων εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από 3/11/2020 έως 17/11/2020.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική οδηγία (Notam) της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 18:00 έως την Τρίτη 17 Νοεμβρίου στις 23:59, αναστέλλονται όλες οι επιβατικές πτήσεις του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Όλοι οι επιβάτες που έχουν εισιτήριο για αυτή την περίοδο, θα ενημερωθούν για τις επιλογές τους είτε απευθείας από την εταιρεία με προσωποποιημένο μήνυμα είτε από τον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη

Σ' ένα νέο καθολικό lockdown «που μας πονά όλους, αλλά κρίθηκε αναγκαίο από τους επιδημιολόγους για τη διαφύλαξη της υγείας μας» όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας «επιστρέφουν» σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών εξαιτίας της εκρηκτικής αύξηση των κρουσμάτων SARS-CoV-2 που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες.

Από τις 6 σήμερα το πρωί και για τις επόμενες 14 ημέρες οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και των Σερρών αναγκάζονται να ξαναζήσουν σε διαφορετικές όμως συνθήκες τις... ημέρες του σκληρού και πολυήμερου lockdown της περασμένης άνοιξης καθώς επανέρχεται στην καθημερινότητά τους η ανάγκη αποστολής SMS για όλες τις μετακινήσεις τους, το λιανεμπόριο αναστέλλει και στις δύο περιοχές την δραστηριότητά του, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και την σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο πόλεων και μόνο όσοι έχουν λόγους υγείας ή εργασίας θα μπορούν να μετακινούνται τις νύχτες (9μμ-5πμ).

Ανοικτά παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία, καθώς και τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από την αρχή του σχολικού έτους. Είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση σε όλα τα λύκεια, καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες: Μετακινήσεις με SMS και κλειστά μαγαζιά - Όλα όσα ισχύουν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ