ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση κρουσμάτων σήμερα αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
ΙΝΤΙΜΕ/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις μετακινήσεις των πολιτών μεταξύ των περιεφερειακών μονάδων προέκρινε ως κύριο λόγο για τη διασπορά του κορωνοϊού ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ενώ προειδοποίησε για νέα αύξηση σημαντική κρουσμάτων, μετά λίγο πάνω από 1.000 κρούσματα της χθεσινής ημέρας.  

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε πως «σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, μετά τον μειωμένο χθεσινό αριθμό, όπως συμβαίνει τις Δευτέρες».

Ο σχεδιασμός για μαζικά rapid tests σύντομα θα περιλαμβάνει νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, ενώ οι κινητές μονάδες συνεχίζουν στη Βόρεια Ελλάδα, με επόμενους σταθμούς την Κομοτηνή και τη Δράμα.

Να δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα καταφέρουμε έστω σταθεροποίηση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ανέφερε ο κ.Αρκουμανέας, επιμένοντας να υπενθυμίζει ότι αν οι υπερμεταδότες είναι το 10%, η διασπορά που προκαλούν φτάνει στο 80%.

Ανεξάρτητα του τεστ κάποιος που ιχνηλατήθηκε ως στενή επαφή πρέπει να τηρήσει υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, επεσήμανε για μία ακόμη φορά.

Στη Β. Ελλάδα γίνεται αξιολόγηση και εξετάζονται σε κάποιες περιοχές και οι μαθητές ανέφερε, εξηγώντας ότι, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, γίνεται εκτίμηση ρίσκου, δηλαδή αν πρόκειται για συρροή ή όχι.

«Προτεραιότητά μας να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες «, τόνισε ο κ. Αρκουμανέας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ