ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - Γηροκομείο στα Ιωάννινα: Θετικοί 55 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι

Κορωνοϊός - Γηροκομείο στα Ιωάννινα: Θετικοί 55 φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Στα 55 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο γηροκομείο στα Ιωάννινα και αφορούν τόσο φιλοξενούμενους, όσο και προσωπικό

Ειδικότερα, νοσούν 9 εργαζόμενοι και 46 ηλικιωμένοι, εκ των οποίων οι 21, έχουν μεταφερθεί σε Νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς οι ειδικές μονάδες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι πλήρεις.

Η αντιπερειφερειάρχης Υγείας Αγνή Νάκου είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως «με πρωτοβουλία της Περιφέρειας, στο πλαίσιο των έλεγχων που γίνονται μέσω των κινητών Μονάδων του ΕΟΔΥ σε όλες τις δομές, στις 9 Σεπτεμβρίου και 16 Οκτωβρίου, είχαν υποβληθεί οι εργαζόμενοι σε μοριακό τεστ και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Το πρώτο κρούσμα στο Κέντρο Φιλοξενίας, διαγνώστηκε στις 24 Οκτωβρίου και πρόκειται για μία εργαζόμενη. Τις επόμενες υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ φιλοξενούμενοι και προσωπικό, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν συνολικά 55 κρούσματα.

Οι ηλικιωμένοι που νοσούν και βρίσκονται στο ιδιωτικό γηροκομείο έχουν πιο ήπια συμπτώματα από εκείνους που μεταφέρθηκαν στα Νοσοκομεία και παρακολουθούνται από τον ιατρό της δομής, ενώ αναμένεται η μεταφορά τους σε Νοσοκομεία».

Την εισαγγελική παρέμβαση για τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού στο ιδιωτικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων στα Ιωάννινα έχει ζητήσει από την Κυριακή ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης.

Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος είπε ότι σήμερα είναι πιθανόν να ακούσουμε πάλι για 2.000 κρούσματα, ανέφερε: «Πρώτη μας προτεραιότητα για να προφυλάξουμε το σύστημα υγείας, είναι οι ευπαθείς ομάδες», στις οποίες εντάσσονται και οι ηλικιωμένοι.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ