ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αναστολή των αδειών σε όλες τις δομές υγείας με απόφαση Κικίλια

Κορωνοϊός: Αναστολή των αδειών σε όλες τις δομές υγείας με απόφαση Κικίλια
ΙΝΤΙΜΕ

Αναστέλλονται, μέχρι νεοτέρας, οι άδειες του προσωπικού στις δομές Υγείας με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση προβλέπει τη μέχρι νεοτέρας αναστολή κανονικών αδειών του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των κεντρικών υπηρεσιών των υγειονομικών περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία – περιφερειακά ιατρεία και τοπικά ιατρεία – καθώς και των τοπικών ομάδων υγείας).

Σημειώνεται πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1.152 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 42.080, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες.

Από τα νέα κρούσματα, τα 96 συνδέονται με συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Εκ του συνόλου των κρουσμάτων 4.176 (9,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13.821 (32,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Συνολικά 153 άτομα νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της χώρας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 35 (22.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 294 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Πλέον, οι νεκροί ανέρχονται στους 645.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ