ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Έκκληση από τους τοπικούς φορείς της Αχαΐας για τήρηση των μέτρων

Κορωνοϊός: Έκκληση από τους τοπικούς φορείς της Αχαΐας για τήρηση των μέτρων
ΙΝΤΙΜΕ

Έκκληση στην τοπική κοινωνία να επιδείξει σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα, προκειμένου να αποφευχθεί η μετάβαση της Αχαΐας στην ζώνη «Αυξημένης Επιτήρησης» (κόκκινη) για τον κορωνοϊό απεύθυναν, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), Σπύρος Στεργίου, σε σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αφορμή για την παρέμβαση των τριών φορέων ήταν τα πρόσφατα αρνητικά περιστατικά καταστημάτων της Πάτρας που παραβίασαν τους κανόνες για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και οι εικόνες τους έκαναν τον γύρο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ο κ. Μαρλαφέκας τόνισε ότι «είναι στο χέρι μας να διατηρηθεί η Αχαΐα στην «κίτρινη» ζώνη και να μην οδηγηθούμε στην επιβαρυμένη ζώνη που θα σημάνει την καταστροφή για τον κλάδο της εστίασης, αλλά και για όσους συνεργάζονται με αυτόν, από τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα (προμηθευτές κ.ά.)».

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι μια αγορά κλειστή θα ισοδυναμεί με καταστροφή. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να μας ελέγξουν για να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα» επισήμανε ο ίδιος και ζήτησε ιδιαιτέρως από τη νεολαία να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Μαρλαφέκας υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι της Ελληνικής Αστυνομίας να ελέγξει τις παραβατικές συμπεριφορές και εκτός της εστίασης που είναι ο εύκολος στόχος, ενώ τόνισε ότι το Επιμελητήριο Αχαΐας θα προτείνει δράσεις προκειμένου να προστατευτεί το υγιές κομμάτι του κλάδου.

Ο κ. Καρβέλης αναφερόμενος στο θέμα της δημόσιας υγείας πρόσθεσε ότι πρέπει να επιδείξουν όλοι «ατομική ευθύνη» και δήλωσε ότι κατανοεί την κούραση που έχει επέλθει στους πολίτες, αλλά, πρόσθεσε, «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλάρωση».

Ειδικότερα για την εστίαση, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ζήτησε από τους επαγγελματίες να σεβαστούν τα μέτρα (αποστάσεις, ορθή χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών κ.ά.), ενώ επικεντρώθηκε στην ανάγκη να μην αποκρύψουν τυχόν περιστατικά κορωνοϊού, υποσχόμενος ότι θα έχουν τη συνδρομή όλων για να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς επιπλέον δυσάρεστες συνέπειες.

Ο κ. Στεργίου τόνισε ότι η ένταξη της Αχαΐας στην «κόκκινη» ζώνη θα προκαλέσει ασφυξία στην εστίαση που μετράει 30.000 άτομα προσωπικό, τους συνεργαζόμενους κλάδους και κατά συνέπεια στην τοπική οικονομία. «Ήδη έχει καταστραφεί η νυκτερινή ζώνη μετά τις 11.30 μ.μ. λόγω των μέτρων που ξεκινούν από σήμερα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και χαρακτήρισε «εύκολο πολιτικό θύμα» την εστίαση. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν απόλυτα τα υγειονομικά μέτρα και ανάφερε ότι το πρόσφατο προειδοποιητικό μήνυμα που εξέπεμψε ο σύλλογος προς επαγγελματίες που παρανομούν, έφερε αποτελέσματα το τελευταίο 24ωρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ