ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Τι μένει ανοιχτό και τι κλείνει

Lockdown: Τι μένει ανοιχτό και τι κλείνει
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε κατάσταση lockdown τίθεται και πάλι ολόκληρη η χώρα από το ερχόμενο Σάββατο 7 Νοεμβρίου (το πιθανότερο) μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων στον πρωθυπουργό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την πρόταση των ειδικών και σήμερα στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνει το γενικό lockdown.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα περιοριστικά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις 6 το πρωί του Σαββάτου θα περιλαμβάνουν:

  • κλείσιμο του λιανεμπορίου, με εξαίρεση τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και pet shop), αλλά και κομμωτηρίων και κέντρων αισθητικής.
  • κλείσιμο εστίασης με εξαίρεση τα delivery και τα take away,
  • απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Τι θα παραμείνει ανοιχτό

Η διαφορά σε σχέση με το lockdown του Μαρτίου είναι ότι θα παραμείνουν ανοιχτά

  • ξενοδοχεία,
  • βιομηχανία και
  • χονδρεμπόριο

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Κανονικά θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα, ενώ με τηλεκπαίδευση θα γίνονται τα μαθήματα σε λύκεια και πανεπιστήμια κι ενδεχομένως και στα γυμνάσια.

Παράλληλα, θα απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Αναστέλλονται επίσης όλες οι αθλητικές δραστηριότητες με εξαίρεση την Super League στο ποδόσφαιρο και την Basketball League και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των δύο αθλημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη καταγράφηκαν 2.646 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 823 στη Θεσσαλονίκη και τα 588 στην Αττική, ενώ οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 179, ασκώντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ