ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόδρας: Επιθετική αύξηση, 170 εισαγωγές καθημερινά κατά μέσο όρο

Τσιόδρας: Επιθετική αύξηση, 170 εισαγωγές καθημερινά κατά μέσο όρο
ΙΝΤΙΜΕ/ ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων εβδομάδων στην Ελλάδα παρουσίασε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, μερικά λεπτά αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε το δεύτερο lockdown που τίθεται σε ισχύ από το πρωί του Σαββάτου.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, υπάρχει μια επιθετική αύξηση της καμπύλης της επιδημίας από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά.

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως στην ηλικία άνω των 65 ετών, όπου κλιμακώνεται ο κίνδυνος για επιπλοκές υπάρχουν πάνω από 1.000 που νοσούν από τον ιό.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως έχουν 20πλασιαστεί τα τεστ που γίνονται στην Ελλάδα.

«Γίνονται περισσότερα από 20.000 τεστ καθημερινά σε όλη την Ελλάδα. Αυξάνεται η θετικότητα στα τεστ, ξεπερνά το 9%» τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, και συμπλήρωσε:

«Μπορεί ένας στους 10 να είναι μολυσμένος με τον κορωνοϊό… Ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε 1.600 ασθενείς με πνευμονία».

Προβληματισμό προκάλεσε και η ανακοίνωση του κ. Τσιόδρα περί των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καθώς όπως είπε ο μέσος όρος είναι πάνω από 170 την ημέρα.

Μάλιστα, εξήγησε ότι από τις 26/10 και μετά μπαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία απ’ ότι βγαίνουν.

«Η αύξηση του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία οδηγεί σε αύξηση νοσηλευομένων σε ΜΕΘ» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 191 τις τελευταίες ημέρες, είπε επίσης ο κ. Τσιόδρας, εξηγώντας παράλληλα πως κατά μέσο όρο την τελευταία εβδομάδα υπάρχουν καθημερινά 12 θάνατοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ