Lockdown: Αυτοί είναι οι αριθμοί μετακίνησης
Ανανεώθηκε:
Μέσω αποστολής γραπτού μηνύματος SMS στο 13033 θα έχουν οι πολίτες από τα ξημερώματα του Σαββάτου, 7 Νοεμβρίου, να κυκλοφορούν εκτός σπιτιού, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των εκτάκτων ανακοινώσεών του, για την επιβολή του lockdown.
Υπογραμμίζεται πως όλοι όσοι μετακινούνται κατά τη διάρκεια του lockdown, θα πρέπει οπωσδήποτε να φέρουν μαζί τους και την αστυνομική τους ταυτότητα.
Οι κωδικοί των sms για κάθε δραστηριότητα
Η αποστολή των SMS στο 13033 γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.
- Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό
- Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)
- Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή
- Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη
- Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
- Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας - Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.
Παρατείνονται τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
09:13
Το νέο Zeekr 7GT είναι ένα high tech και πολυτελές shooting brake
09:12
WSJ: Αμερικανικά μαχητικά ξεκινούν τη μάχη για την απελευθέρωση των Στενών του Ορμούζ
09:11
Αποδοκιμάστηκε σε ισλαμικό τέμενος ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας για τη στάση του έναντι του Ισραήλ
09:09