ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - lockdown: Ειδική μέριμνα για τους ελαιοπαραγωγούς

Κορωνοϊός - lockdown: Ειδική μέριμνα για τους ελαιοπαραγωγούς
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Με την απόφαση για lockdown και απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ των νομών να συμπίπτει με την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς, η κυβέρνηση διαβεβαίωσε τους ελαιοπαραγωγούς ότι θα ληφθεί ειδική μέριμνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε κατά την ανακοίνωση του lockdown: «Θα υπάρξουν ειδικές μέριμνες για εποχικά εργαζόμενους, όπως για παράδειγμα για τη συγκομιδή ελιάς».

Υπογράμμισε, δε: «Η ασφάλεια της πρωτογενούς παραγωγής και η εξασφάλιση της τροφοδοσίας είναι σημαντικές».

Ειδική μέριμνα για όσους πρέπει να μετακινηθούν για τη συγκομιδή της ελιάς ανακοίνωσε εν συνεχεία ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων για το δεύτερο lockdown στο οποίο μπαίνει από το Σάββατο η χώρα, ο κ. Σταμπουλίδης διευκρίνισε πως εξαιρούνται από τις απαγορεύσεις οι μετακινήσεις όσων απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η συγκομιδή των ελιών.

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινισθεί πλήρως τι θα ισχύσει για τους ελαιοπαραγωγούς και οι αγρότες αναμένουν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο νόμιμης μετακίνησής τους από τον νομό μόνιμης κατοικίας τους στον νομό όπου βρίσκονται τα αγροτεμάχιά τους, καθώς και ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά -κάτι που δεν αποκλείεται να ξεκαθαριστεί ακόμη και αύριο, Παρασκευή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ