ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Εγκαταλείπουν την Αθήνα για τα νησιά

Lockdown: Κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά – Εγκαταλείπουν την Αθήνα για τα νησιά
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ INTIME

Λίγες ώρες πριν το δεύτερο καθολικό lockdown, παρατηρείται αυξημένη κίνηση τόσο στους δρόμους όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, αφού όπως όλα δείχνουν οι κάτοικοι Αττικής προτιμούν να περάσουν τις ημέρες καραντίνας εκτός Αττικής.

Σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται η σχετική ενημέρωση αναφορικά με τους περιορισμούς που θα ισχύσουν στις μετακινήσεις με επιβατηγά, επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία και άλλα είδη σκαφών. Τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν από το Σάββατο και θα είναι παρόμοια με αυτά του lockdown του Μαρτίου.

Παράλληλα, σε συναγερμό βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα, καθώς ήδη από χθες παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός επιβατών στα πλοία, που αναχωρούν τόσο από το λιμάνι του Πειραιά όσο και της Ραφήνας.

Η μεγάλη έξοδος - Πέρασαν τα διόδια περισσότερα από 60.000 οχήματα

Από την Πέμπτη συγκεκριμένα, φαίνεται πως έχουν εξέλθει από την πόλη 60.279 οχήματα. Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Πέμπτης (6:00) έως και την ίδια ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής εξήλθαν από την Αττική 47.731 οχήματα.

Συγκεκριμένα, από τα διόδια Ελευσίνας (ΝΕΟΑΚ) εξήλθαν 23.101 οχήματα και από τα διόδια Αφιδνών (ΝΕΟΑΛ) 24.630 οχήματα.

Μετά τις 6:00 σήμερα έως και τις 9:00 εξήλθαν άλλα 12.548:

Από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών - Κορίνθου (ΝΕΟΑΚ-διόδια Ελευσίνας) εξήλθαν 5.388 οχήματα και από τη Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών - Λαμίας (ΝΕΟΑΛ-διόδια Αφιδνών) εξήλθαν 7.160 οχήματα.

Ουρές σε καταστήματα

Την ίδια ώρα, μεγάλες ουρές σχηματίζονται από την Πέμπτη έξω από καταστήματα, καθώς όπως φαίνεται οι περισσότεροι σπεύδουν να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους ενόψει του lockdown που εφαρμόζεται τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σήμερα, Παρασκευή, οι περισσότεροι φαίνεται πως έχουν σπεύσει σε καταστήματα με ηλεκτρονικά είδη, με μεγάλο μέρος των καταναλωτών να αγοράζει web κάμερες, πληκτρολόγια και άλλα παρελκόμενα υπολογιστών.

Ουρές παρατηρούνται σε καταστήματα με ρούχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ