ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι άδειες στην αστυνομία

Κορωνοϊός: Αναστέλλονται όλες οι άδειες στην αστυνομία
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Με εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναστέλλεται η χορήγηση των κανονικών και βραχειών αδειών στο προσωπικό.

Ειδικότερα, αναστέλλονται οι άδειες από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, λόγω των αυξημένων και έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών που προκύπτουν από την διασπορά του κορωνοϊού και του επικείμενου lockdown, όπως φαίνεται και σε έγγραφο που φέρνει στο «φως» το grtimes.gr:

Πηγή: grtimes.gr

Αντίστοιχη εντολή για την αναστολή των αδειών είχε δοθεί και στις 17 Μαρτίου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Η Αστυνομία είναι, στην πανδημία, το ΕΣΥ της προστασίας μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόσθεσε δε ότι:

«Το δεύτερο κύμα το περιμέναμε. Σαρώνει όλη την Ευρώπη. Η πολιτεία κάνει ότι γίνεται κι ότι μπορεί. Ενισχύονται οικονομικά οι πληγέντες, ενισχύεται το σύστημα υγείας, ελέγχεται η εφαρμογή των μέτρων. Η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους μέρα νύχτα για να βοηθήσει στην εφαρμογή των μέτρων. Από τον Μάρτιο είναι στους δρόμους. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους: Για εσάς στο σπίτι, για εμάς στον δρόμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ