ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Η μεγάλη έξοδος - Πάνω από 70 χιλιάδες οχήματα πέρασαν τα διόδια το τελευταίο 24ωρο

Lockdown: Η μεγάλη έξοδος - Πάνω από 70 χιλιάδες οχήματα πέρασαν τα διόδια το τελευταίο 24ωρο
CNN Greece/Ευδοκία Μύτιλη

Το τελευταίο 24ωρο, από τις 6:00 χθες Παρασκευή έως την ίδια ώρα σήμερα, 73.637 οχήματα πέρασαν από τα διόδια των εθνικών οδών Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Ειδικότερα, από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου πέρασαν 39.077 οχήματα και από της Αθηνών - Λαμίας 34.560.

«Από νωρίς το πρωί υπάρχουν ορισμένοι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν από τα διόδια χωρίς, όμως, να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Η Τροχαία, φυσικά, τους γυρίζει πίσω. Πρέπει να ενστερνιστούν όλοι ότι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι και θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί», αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, χιλιάδες αστυνομικοί είναι στους δρόμους και πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Χαρδαλιάς στο CNN Greece: Μας προβληματίζει η έξοδος των Αθηναίων προς την επαρχία

Έντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για την μεγάλη έξοδο των Αθηναίων, καθώς περισσότερα από 60.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια των Αθηνών από την Πέμπτη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε χθες στο CNN Greece, αμέσως μετά την ενημέρωση της Παρασκευής, «μας ανησυχεί η μεγάλη έξοδος των Αθηναίων, ωστόσο ευελπιστούμε ότι όταν φθάσουν στον προορισμό τους, θα εφαρμόσουν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και να μην συγχρωτιστούν με άλλους ανθρώπους παρά μόνο με την οικογένεια τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ