ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: 295 εισαγωγές σε ένα 24ωρο - Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: 295 εισαγωγές σε ένα 24ωρο - Δεν αποκλείονται Χριστούγεννα σε καραντίνα
INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τις τελευταίες μέρες οι εισαγωγές στις ΜΕΘ των δημοσίων νοσοκομείων ασθενών με κορωνοϊό διπλασιάστηκαν σε σχέση με την πρώτη περίοδο της επιδημίας πέρσι την άνοιξη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως το τελευταίο 24ωρο έγιναν 295 εισαγωγές ασθενών.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, σήμερα βρίσκονται διασωληνωμένοι 200 ασθενείς, ενώ στο αποκορύφωμα της επιδημίας κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown, ήταν 100.

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Μιλάμε για ένα διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή» είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στο Open.

Ενώ πρόσθεσε:

«Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για το γενικό αποκλεισμό».

«Μπορεί να κάνουμε γιορτές με καραντίνα»

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε ότι ορθώς ελήφθη από την κυβέρνηση η απόφαση για καθολικό lockdown και εκτίμησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, θα αποδώσουν.

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνουμε γιορτές με καραντίνα.

«Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε».

Αναφερόμενος στο εμβόλιο τόνισε ότι υπάρχει «φως» στο τούνελ καθώς έχουν προκριθεί 2-3 μεταξύ των οποίων και αυτό της Οξφόρδης, ενώ αναμένεται να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα τέλη Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ