ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννος Γραμματίδης στο CNN Greece: Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι νίκη της δημοκρατίας

Γιάννος Γραμματίδης στο CNN Greece: Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι νίκη της δημοκρατίας
(AP Photo/Carolyn Kaster)

«Η νίκη του Τζο Μπάιντεν είναι νίκη της δημοκρατίας, είναι ράπισμα κατά του ρατσισμού, του αυταρχισμού και του λαϊκισμού», δηλώνει στο CNN Greece ο Γιάννος Γραμματίδης, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

«Σηματοδοτεί την επάνοδο των ΗΠΑ στην τροχιά των θεσμών και της σοβαρότητας στη διακυβέρνηση, την έξοδό τους από την εσωστρέφεια και την εκ νέου ανάληψη του αποφασιστικού και στρατηγικού τους ρόλου στην διεθνή γεω-στρατηγική σκακιέρα. Δίνει μήνυμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της παγκόσμιας υγείας. Επίσης, παρά τις εξαγγελθείσες από τον νέο Πρόεδρο αυξήσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για την περαιτέρω ενίσχυση του Obamacare, η νίκη του αποτελεί εγγύηση μακροοικονομικής σταθερότητας της Αμερικανικής Οικονομίας», λέει ο κ. Γραμματίδης.

Στη συνέχεια, σημειώνει:

«Η Ελλάδα έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει για τη νίκη του Τζο Μπάιντεν αφού είναι γνωστή η στήριξή του στα εθνικά μας θέματα περιλαμβανομένου και του Κυπριακού. Η νίκη του αποτελεί επίσης μήνυμα προς την Τουρκία να εγκαταλείψει τις τυχοδιωκτικές της δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Και καταλήγει λέγοντας:

«Τέλος, μπορώ να διαβεβαιώσω ως παλαιός φίλος της νέας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις όσο και των στενών συνεργατών του νέου Προέδρου (μεταξύ των οποίων οι Τομ Μίλερ, Νίκολας Μπέρνς, Βιρτζίνια Μπένετ, Χουάν Βέρντε, Ρικάρντο Μπενίτεζ) ότι όλοι τους είναι βαθείς γνώστες των εθνικών μας θεμάτων και ειλικρινείς φίλοι της Ελλάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ