ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια στη… συναίνεση και μια στην… παραίτηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Μια στη… συναίνεση και μια στην… παραίτηση ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Διπλή αντιπολιτευτική τακτική φαίνεται ότι υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας.

Από τη μια μεριά θα επιμείνει στις επιθέσεις… συναίνεσης στην κυβέρνηση. Στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στην κυβέρνησης και τα κόμματα ένα συναινετικό σχέδιο 3 σημείων:

-Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη της πολιτικής απέναντι στην πανδημία, με έμφαση στη ρωμαλέα ενίσχυση του ΕΣΥ.

-Συμφωνία σε πρόσωπο κοινής αποδοχής στη θέση του υπουργού Υγείας.

-«Πάγωμα» του νέου Πτωχευτικού Κώδικα και του νομοσχεδίου Βρούτση για τα εργασιακά.

Το επιχείρημα του κ. Τσίπρα είναι ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν εμφανιστεί αδύναμοι να διαχειριστούν την πανδημία, η αντιμετώπιση της οποίας απαιτεί έτσι κι αλλιώς συναινέσεις λόγω της πολύ μεγάλης δυσκολίας και περιπλοκότητάς της.

Το επιτελείο της Κουμουνδούρου εκτιμά ότι η πρωτοβουλία Τσίπρα βρήκε θετική απήχηση στους πολίτες κι έφερε σε αμηχανία την κυβέρνηση. Σε ερώτηση του CNN Greece για το αν ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να δεχτεί τον Σωτήρη Τσιόδρα ως υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, αξιωματούχος του ΣΥΡΙΖΑ «έκοψε» τη συζήτηση, λέγοντας ότι «δεν μπαίνουμε και δεν θα μπούμε σε ονοματολογία».

Να παραιτηθεί η Κεραμέως

Η δεύτερη πτυχή της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σκληρή επίθεση εκεί όπου η κυβέρνηση εμφανίζεται να αποτυγχάνει. Σήμερα μετά την κατάρρευση της πλατφόρμας της τηλεκπαίδευσης, η Κουμουνδούρου ζήτησε την παραίτηση της Νίκης Κεραμεώς, εγκαλώντας την για ανικανότητα, προχειρότητα κι ελλιπή προετοιμασία. Στο θέμα τοποθετήθηκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγραψε στο Instagram:

«Η κυβέρνηση των «αρίστων» και του «επιτελικού κράτους» συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται. Μετά τις μάσκες- τεντόπανα στα σχολεία, τώρα αποδεικνύουν την ανικανότητά τους και στην αδυναμία τους να οργανώσουν την τηλεκπαίδευση, αφού επί τόσους μήνες δε φρόντισαν να ετοιμάσουν τίποτα άλλο παρά την αυτοπροβολή τους στα αδρώς επιχορηγούμενα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα.»

https://www.instagram.com/p/CHXwhgQJZhW

Υπογράμμισε δε ότι:

«Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι μόνο η ανικανότητά τους. Αλλά ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων, γιατί είναι πολύ μακριά από την καθημερινότητα και τη ζωή τους.»

Εν ολίγοις, μια στη… συναίνεση και μια στην… παραίτηση θα το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσκεψη στα Γιάννενα

Αύριο ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τα Γιάννενα. Θα συναντηθεί με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και τον πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών εστιατορίων και καφέ-μπαρ. Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πυκνώνει τις περιοδείες του και τις επαφές του με υγειονομικούς κι εκπροσώπους κοινωνικών κλάδων που πλήττονται από την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ