ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για delivery και take away μετά τις 21:00

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για delivery και take away μετά τις 21:00
ΙΝΤΙΜΕ

Διευκρινίσεις σχετικά με το delivery και το take away από τις 21:00 και έως τις 05:00 από την Παρασκευή, δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

«Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Αυτό σημαίνει ότι όποιος είναι έξω για νόμιμη μετακίνηση μπορεί να σταματήσει σε κάποιο κατάστημα για να πάρει φαγητό.

Όπως ανακοινώθηκε, οι νυχτερινές μετακινήσεις περιορίζονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή sms προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Υπενθυμίζεται πως για λόγους υγείας οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 1 και για τη βόλτα κατοικιδίου με τον κωδικό 6.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ