ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».   

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό.

Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνθηκε στα Τίρανα, προκειμένου να τον μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Αν και τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνει ότι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος όσο και η Ιερά Σύνοδος πληροφορήθηκαν με συγκίνηση και αγωνία για την ασθένεια του προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστασίου.

Με την εν λόγω επιστολή, επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά συμπάθειά τους και προσεύχονται εγκάρδια για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ