ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Εντατικοί έλεγχοι σε ΙΧ και λεωφορεία

Lockdown: Εντατικοί έλεγχοι σε ΙΧ και λεωφορεία
CNN Greece

Σχετικά ομαλά διεξάγεται σήμερα η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας εν μέσω lockdown.

Το πρωί της Παρασκευής, σε κεντρικούς δρόμους και λεωφόρους της πόλης, σημειώνονται μικροπροβλήματα χωρίς, ωστόσο, να εντοπίζεται ιδιαίτερη δυσκολία στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 7:00 το πρωί, αυξημένη ήταν η κίνηση στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου στο ύψος του Χίλτον και στο ρεύμα προς Κηφισιά.

Επίσης, στη Λεωφόρο Κηφισίας, και στα δύο ρεύματα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Λεωφόρο Παναγιώτη Κανελλόπουλου, στο ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Τέλος, προβλήματα σημειώνονται για ακόμη μία μέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, εντατικοί ήταν και οι έλεγχοι της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο, με τους περισσότερους οδηγούς να έχουν βεβαίωση από την εργασία τους.

Παράλληλα, οι Αρχές πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους και σε λεωφορεία, με την πλειονότητα των επιβατών να έχει επίσης βεβαίωση μετακίνησης από την εργασία.

Στοπ στις βραδινές μετακινήσεις από σήμερα

Νέοι περιορισμοί μπαίνουν από σήμερα στις μετακινήσεις των πολιτών όλης της χώρας την ώρα που ο κορωνοϊός μοιάζει ανεξέλεγκτος, επιφέροντας βαρύ «χτύπημα» στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Από σήμερα οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Όσον αφορά στην τηλεργασία, από σήμερα κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Παράλληλα κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, επιτρέπονται τόσο οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery).

Σχετικά με την παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) τονίζεται ότι ναι μεν συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελή λόγο μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ