ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Τι ισχύει από σήμερα το βράδυ για delivery και take away

Κορωνοϊός: Τι ισχύει από σήμερα το βράδυ για delivery και take away
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ 'οίκον (delivery) και η υπό όρους παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) από τις 21:00 έως 05:00, ώρες κατά τις οποίες θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται:

Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21:00 - 05:00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ' οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Στοπ στις βραδινές μετακινήσεις από σήμερα

Νέοι περιορισμοί μπαίνουν από σήμερα στις μετακινήσεις των πολιτών όλης της χώρας την ώρα που ο κορωνοϊός μοιάζει ανεξέλεγκτος, επιφέροντας βαρύ «χτύπημα» στο σύστημα δημόσιας υγείας.

Από σήμερα οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Όσον αφορά στην τηλεργασία, από σήμερα κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Παράλληλα κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, επιτρέπονται τόσο οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery).

Σχετικά με την παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) τονίζεται ότι ναι μεν συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελή λόγο μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ