ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση αναισθησιολόγου του «Παπανικολάου»: Βοηθήστε μας, διασωληνώνουμε 40άρηδες και 50άρηδες

Έκκληση αναισθησιολόγου του «Παπανικολάου»: Βοηθήστε μας, διασωληνώνουμε 40άρηδες και 50άρηδες
Δελτίο τύπου / POOL

«Βοηθήστε μας»: στο λόγο για τον οποίο προχώρησε σε έκκληση βοήθειας μέσω ανάρτησής του στο Facebook αναφέρθηκε ο αναισθησιολόγος του «Παπανικολάου» Δανιήλ Κωνσταντινίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Στην εν λόγω ανάρτησή του, ο γιατρός τόνισε πως βρισκόμαστε σε έναν υγειονομικό πόλεμο «άνευ προηγουμένου, τέτοιου που όμοιο του δεν έχει συναντηθεί καμία γενιά που αυτή τη στιγμή κατοικεί στον πλανήτη».

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως οι ΜΕΘ κοντεύουν να γεμίσουν από 40άρηδες και 50άρηδες και ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν κουράγιο σε γιατρούς και νοσηλευτές και να δείξουν σεβασμό σε όσους χάνουν τη μάχη.

Όπως εξήγησε στην τηλεοπτική του συνέντευξη, η εν λόγω ανάρτηση έγινε αφότου είχε μεταβεί στην κλινική Covid – 19 για να διασωληνώσει έναν ασθενή που διένυε την 4η δεκαετία της ζωής του -έναν νέο άνθρωπο- και θέλησε να περιγράψει την πραγματικότητα που ζει το ιατρικό προσωπικό.

«Είμαστε πλέον στα όρια μας για αυτό έκανα την ανάρτηση. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε σε συνθήκες υγειονομικού πολέμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πώς νιώθουν οι ασθενείς με κορωνοϊό και ιδιαίτερα αυτοί που διασωληνώνονται, σημείωσε πως υπάρχει φόβος για το άγνωστο.

«Ο κόσμος φοβάται το άγνωστο, όπως και οι άνθρωποι με κορωνοϊό αισθάνονται φόβο και αγωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, είπε πως ασθενείς τούς ζητούν να ενημερώσουν συγγενείς πριν τους διασωληνώσουν και ότι οι νεότεροι άνθρωποι συνήθως τα καταφέρνουν.

Αυτό, όπως είπε, εξαρτάται από τη βαρύτητα της νόσου και των συμπτωμάτων.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως χθες διασωληνώθηκαν δύο νεαρά άτομα -25 και 30 ετών- στο Παπανικολάου.

«Το πρόβλημα είναι το σύνδρομο της αναπνευστικής δυσχέρειας που αναπτύσσεται και που καμία φορά οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε, επίσης, πως στο δεύτερο «κύμα» του κορωνοϊού, οι ηλικίες των διασωληνώσεων έχουν πέσει αισθητά.

Κλείνοντας, εξέφρασε τη θλίψη του για όσους λένε ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός.

Η ανάρτησή του

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ