ΕΛΛΑΔΑ

Αρχές του 2021 ξεκινούν οι τρεις νέες θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ

Αρχές του 2021 ξεκινούν οι τρεις νέες θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ
ΙΝΤΙΜΕ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο μετασχηματισμού των λειτουργιών του ομίλου ΟΤΕ, καθώς η διαδικασία για την απόσχιση των τριών θυγατρικών προχωρά και οι συγκεκριμένες εταιρείες πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις αρχές του 2021.

Αυτό επεσήμανε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος έκανε αναφορά και στο νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που είναι σε εξέλιξη και έχει ως στόχο την αποχώρηση 600 εργαζομένων. Συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων που έχουν ήδη αποχωρήσει, η διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ, όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη, εκτιμά ότι οι συνολικές αποχωρήσεις θα φθάσουν τα 1200 άτομα.

Όσον αφορά στην απόσχιση των τριών θυγατρικών εκεί αναμένεται να «μεταφερθούν» 5000 εργαζόμενοι. Οι συγκεκριμένες τρεις θυγατρικές είναι η Cosmote e-Value, η οποία περιλαμβάνει ουσιαστικά όλο το τμήμα εξυπηρέτησης και υποστήριξης του ομίλου, η Γερμανός, όπου θα περιλαμβάνει όλο το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός και Cosmote, και η Cosmote Technical Services (CTS), όπου θα μεταφερθεί ο τομέας των τεχνικών υπηρεσιών του ομίλου. Ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι στα πλάνα είναι η Cosmote e-Value και η CTS να επιδιώξουν να παρέχουν υπηρεσίες και σε άλλες εταιρείες πέραν του ομίλου ΟΤΕ.

Συνολικά, το κόστος αυτών των κινήσεων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για την απόκτηση του φάσματος συχνοτήτων για τη λειτουργία δικτύων 5G, θα ανέλθει στα 260 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά.

Οι κινήσεις αυτές έχουν ως στόχο να προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στη λειτουργία του ομίλου ΟΤΕ προκειμένου να επικεντρωθεί σε δραστηριότητες που παρουσιάζουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως είναι τα έργα πληροφορικής και επικοινωνιών (ICT) όπου ο όμιλος έχει εξελιχθεί στον σημαντικότερο system integrator της εγχώριας αγοράς.

Επιπλέον, οι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι ένας τομέας που παρουσιάζει ανάπτυξη με τις νέες συνδέσεις στο γ’ τρίμηνο να ανέρχονται σε 24 χιλιάδες και να φθάνουν στα 2,104 εκατ. Σημειωτέον πως το 42% των συνδέσεων αφορά ταχύτητες άνω των 50 Mbps με την τάση να είναι αυξητική λόγω και των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας. Ενδιαφέρον ότι από τις συνδέσεις άνω των 50 Mbps, το 12% αφορά ταχύτητες άνω των 100 Mbps με την τάση και εδώ να είναι αυξητική και να αναμένεται να επιταχυνθεί καθώς θα προχωρά η υλοποίηση του δικτύου οπτικών ινών της Cosmote. Αυτή τη στιγμή, το δίκτυο της Cosmote δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά να έχουν σύνδεση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι (FTTH) και ο στόχος είναι από εδώ και στο εξής ο αριθμός αυτός να αυξάνεται κατά 300 χιλιάδες κάθε χρόνο, όπως ανέφερε ο γενικός οικονομικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ, Χαράλαμπος Μαζαράκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ