ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων

Κορωνοϊός: Κλείνουν δημοτικά και νηπιαγωγεία - Οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίασή τους μετά από αρκετές ώρες, εισηγήθηκαν το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων σε όλη τη χώρα, λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, η επιτροπή κατέληξε στην εισήγηση για κλείσιμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, εισηγούνται να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Όπως έγινε γνωστό κατά την έναρξη της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορωνοϊού, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ήταν προγραμματισμένο να προβεί σήμερα, Παρασκευή στις σχετικές ανακοινώσεις για τα σχολεία.

Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς μέχρι και την ώρα έναρξης της ενημέρωσης βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Συνεπώς, αποφασίστηκε οι αποφάσεις για τα σχολεία να ανακοινωθούν τελικώς το Σάββατο.

Παγώνη στο CNN Greece: Τα δημοτικά σχολεία στη συμπρωτεύουσα θα έπρεπε να έχουν κλείσει

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο CNN Greece, αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι γιατροί στα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

«Τα δημοτικά σχολεία στη συμπρωτεύουσα θα έπρεπε να έχουν κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα», είπε η ίδια και προσέθεσε:

«Η εικόνα στη Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τα νοσοκομεία στην περιοχή θα συνεχίζουν να πιέζονται σημαντικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ