Κορωνοϊός: Δικαστικοί ζητούν να μην λειτουργήσουν τα δικαστήρια σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ζητά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων (Πολιτικών και Ποινικών) στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού στις εν λόγω δυο περιοχές, ενώ εκφράζει την ανησυχία της για την επάρκεια των μέτρων που έχουν ληφθεί στα δικαστήρια των δυο αυτών περιφερειών.
Ακόμη, η ΕΔΕ απέστειλε αίτημα στον ΕΟΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, για την άμεση διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για Covid-19 στην είσοδο των τριών μεγαλύτερων δικαστηρίων των Αθηνών (Εφετείο, Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο) καθώς και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξει αποτύπωση της πραγματικής εικόνας και του μεγέθους του προβλήματος.
Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η Δικαιοσύνη δεν έχει παύσει να λειτουργεί, ούτε πρόκειται να παύσει, είναι όμως πλέον φανερό ότι σε συνθήκες ακραίας επιδημιολογικής έξαρσης προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η υγεία όλων».
Πάντως, χθες ανάλογο αίτημα διατύπωσε και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών για τα Διοικητικά Δικαστήρια των εν λόγω δύο περιφερειών.
Kοινωνικός τουρισμός 2026 - 27: Δείτε τους οριστικούς πίνακες δικαιούχων συνταξιούχων
03:00
Μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό: Πότε θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
02:00
Ποια σούπερ μάρκετ συμμετέχουν στην εφαρμογή Posokanei - Οι τρόποι λειτουργίας του
01:00
Σε δύο δόσεις το επίδομα παιδιού: Ιούνιο και Αύγουστο οι πληρωμές μέχρι 900 ευρώ
00:30