Δικογραφία σε βάρος των 92 συλληφθέντων σε Πολυτεχνείο και Πανεπιστημιούπολη
Δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης, αλλά και για φθορές σχηματίστηκε την Παρασκευή από την Κρατική Ασφάλεια σε βάρος των συνολικά 92 ατόμων που συνελήφθησαν στις ταυτόχρονες επιχειρήσεις που έκανε η ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο και την πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης, για να εκκενώσει τα δυο κτήρια από άτομα που βρίσκονταν μέσα, αντιδρώντας στην απαγόρευση των συναθροίσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου λόγο της πανδημίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους συλληφθέντες είναι γνώριμοι στις Αρχές καθώς είχαν συλληφθεί και πάλι στις επιχειρήσεις για την εκκένωση κατειλημμένων κτηρίων στο Κουκάκι.
Μάλιστα, ορισμένα άτομα ήταν μέσα στις καταλήψεις κατά την διάρκεια των εφόδων της αστυνομίας ενώ οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με έναν πυρήνα αντιεξουσιαστών που το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει κίνημα εναντίων των ανακαταλήψεων και έχουν κάνει εκτός από πορείας και συγκεντρώσεις, καταδρομικές ενέργειες σε πανεπιστημιακούς χώρους.
Η έρευνα πάντων δεν σταματά εδώ καθώς πριν από περίπου δύο μήνες είχε γίνει και επίθεση στο γραφείο της πρυτανείας στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου από άγνωστα άτομα που προκάλεσαν φθορές και βανδαλισμούς.
Πάντως στους συλληφθέντες βεβαιώθηκαν και τα πρόστιμα για παραβίαση κανόνων έναντι του Covid 19.
Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών 27χρονος που διέρρηξε εννιά μαγαζιά και ένα σπίτι σε ένα μήνα
14:06
Ινδία: Σφοδρή σύγκρουση τρένου με κοπάδι ελεφάντων - Εκτροχιάστηκαν πέντε βαγόνια (vid)
13:56
«Πυρά» Τσουκαλά σε κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένα 100% γαλάζιο σκάνδαλο
13:47
Έφοδος της Αστυνομίας σε μαγαζιά με στριπτίζ: Εξέδιδαν στην πορνεία εργαζόμενες- Πέντε συλλήψεις
13:37