Πολυτεχνείο: Νέες προσφυγές στο ΣτΕ για την απαγόρευση εορτασμών
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία απαγορεύθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις για την αυριανή επέτειο του Πολυτεχνείου λόγω της πανδημίας προσέφυγαν το κόμμα «ΜέΡΑ25» και ο γραμματέας του Γιάνης Βαρουφάκης, το Σωματείο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, καθώς και μικρός αριθμός πολιτών.
Οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και υπέβαλαν αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής προκειμένου να «παγώσει» άμεσα η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμό 1029/8/18 απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με την οποία η απαγορεύθηκαν όλες οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00.
Στις προσφυγές τους υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραβιάζει το άρθρο 11 του Συντάγματος που αφορά το δικαίωμα των πολιτών για δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, όπως και επίσης παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Ακόμη, υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη απόφαση δεν έχει νόμιμη αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα, ενώ επικαλούνται και ευρωπαϊκή νομολογία.
SPONSORED
Το AKTOR4TheFuture ανοίγει έναν νέο δρόμο για τη νέα γενιά επιστημόνων
13:30
Πανελλήνιες 2026: Πώς και πού θα δείτε τα αποτελέσματα των εξετάσεων
13:29
Στα 36 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο - Το Ελληνικό Δημόσιο αντλεί 3 δισ. ευρώ
13:26
Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι από φωτιά σε τάνκερ ανοικτά του Ομάν
13:19