ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο 2020: 10 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Πολυτεχνείο 2020: 10 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε 10 προσαγωγές από μπλόκα και προελέγχους που έχει κάνει στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία -κυρίως στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Ιπποκράτους και Ακαδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένα άτομο, το οποίο είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Στο αυτοκίνητο του εν λόγω άνδρα, αστυνομικοί εντόπισαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, κοντάρια και άλλα αντικείμενα τα οποία έχουν μεταφερθεί στην αστυνομική διεύθυνση.

Το ΙΧ εντοπίστηκε στην οδό Κολοκοτρώνη στη Σταδίου από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ.

«Αστακός» η Αθήνα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιούνται οι τιμητικές εκδηλώσεις για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου στη σκιά της πανδημίας και εν μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Οι 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ είναι ενδεικτικά της διάθεσης της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά οποιοδήποτε ενδεχόμενο συνωστισμού ή και αναταραχής εν μέσω του δεύτερου ενδημικού κύματος.

Στο πλαίσιο αυτού εντάσσεται και η απαγόρευση των συναθροίσεων που ισχύει από το πρωί της Κυριακής μέχρι και αύριο το βράδυ.

Αυξημένη αστυνομική παρουσία υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτήρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ