ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο - ΠΑΜΕ: Λόγω ψυχραιμίας δε θρηνήσαμε θύματα από το όργιο καταστολής

Πολυτεχνείο - ΠΑΜΕ: Λόγω ψυχραιμίας δε θρηνήσαμε θύματα από το όργιο καταστολής
CNN Greece/ Λευτέρης Παρτσάλης

Για όργιο καταστολής κάνει λόγο η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αναφορικά με τα σημερινά γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, στη συγκέντρωση που τηρούσε στο μέγιστο βαθμό τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η κυβέρνηση και η αστυνομία απάντησαν με χημικά, αύρες, με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, με προπηλακισμούς βουλευτών του ΚΚΕ, με στοχοποίηση συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές και βίαιους τραυματισμούς διαδηλωτών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

«Χάρη στην ψυχραιμία των διαδηλωτών δε θρηνήσαμε θύματα. Με ιδιαίτερο μένος στοχοποιούσαν συνδικαλιστές, ορμούσαν αδιακρίτως για να απομονώσουν νεολαίους και παιδιά που προσπαθούσαν να ξεφύγουν. Οι πρώτοι που δέχτηκαν την απρόκλητη επίθεση ήταν οι φυλακισθέντες-εξορισθέντες 1967-74. Οι νέες κατασταλτικές δυνάμεις με τα μηχανάκια, με τα χρυσαυγήτικα σύμβολα πάνω στα κράνη τους, λειτουργούσαν σαν αγέλες μέσα στο πλήθος».

«Στόχος ήταν να υπάρξουν θύματα» επισημαίνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταλήγοντας:

«Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες! Αν κάποιος πρέπει να συλληφθεί άμεσα, είναι ο υπουργός Δημόσιας τάξης!».

Σημειώνεται ότι στη ΓΑΔΑ βρίσκονται βουλευτές και στελέχη του ΚΚΕ, αντιπροσωπείες συνδικαλιστικών οργανώσεων και δικηγόροι ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ