ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδιο στα Σεπόλια: Πέντε συλλήψεις - Στη ΓΑΔΑ ο γιος, στο νοσοκομείο ο πατέρας

Επεισόδιο στα Σεπόλια: Πέντε συλλήψεις - Στη ΓΑΔΑ ο γιος, στο νοσοκομείο ο πατέρας
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Κατηγορηματική για τα όσα εκτυλίχθηκαν στα Σεπόλια όπου η Αστυνομία προχώρησε σε πέντε συλλήψεις, είναι η αυτόπτης μάρτυρας και δικηγόρος, Αντωνία Λεγάκη, μιλώντας στο CNN Greece.

«Ο Ορέστης Κ. μαζί με τη μητέρα του χτυπήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας Δ στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένουν, χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως κανένα επεισόδιο. Ο Ορέστης συνελήφθη και κρατείται στη ΓΑΔΑ. Η αδερφή του, Λυδία Κ., επίσης έχει συλληφθεί και κρατείται με τραύματα στο κεφάλι στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης αφού την γρονθοκόπησαν, την έσυραν από τα μαλλιά και την έφτυσαν στο πρόσωπο», δηλώνει η κυρία Λεγάκη.

Ο πατέρας του Ορέστη Κ. έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται για την ώρα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τραυματισμένος και με συμπτώματα καρδιακής προσβολής, ενώ δύο ακόμα άτομα από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας που ήταν παρόντες έχουν συλληφθεί και κρατούνται στο Α.Τ. Κυψέλης.

Νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση στον σταθμό Λαρίσης για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, από την οποία ο Ορέστης Κ. επέστρεφε στο σπίτι του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στα Σεπόλια, γιατί πετούσε εναντίον τους πέτρες.

Η αρχική μαρτυρία για την αστυνομική βία στα Σεπόλια έγινε από την ομάδα «Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη», που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο από τα γεγονότα:

Η καταγγελία της ομάδας «Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη» έχει ως εξής:

«Δυνάμεις καταστολής χτύπησαν ολόκληρη οικογένεια έξω από το σπίτι της στα Σεπόλια μετά από διαδήλωση εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων και εργατικών σωματείων στο σταθμό Λαρίσης! Αφού στρίμωξαν τον γιο, μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μέλος του φοιτητικού συλλόγου Τοπογράφων ΕΜΠ, στην πυλωτή του σπιτιού του, η αδερφή του, η μητέρα και ο πατέρας του προσπάθησαν να τον προστατεύσουν και να διαμαρτυρηθούν και ξυλοκοπήθηκαν κι αυτοί!

Αυτή τη στιγμή ο γιος βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο πατέρας βρίσκεται στο νοσοκομείο και πιθανώς και όλη η οικογένεια να βρεθεί υπό σύλληψη!

Η δικηγόρος που τραβά το βίντεο δεν παίρνει ποτέ απάντηση για τον λόγο της προσαγωγής.

Τα λεφτά που κόβουν από υγεία και παιδία τα δίνουν σε αυτή την αστυνομία.

Και με αυτή την αστυνομία γιόρτασε η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοϊδης το Πολυτεχνείο. Όπως ακριβώς και οι πολιτικοί πρόγονοί τους.

Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων!

Να τιμωρηθεί παραδειγματικά η κυβέρνηση!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ