ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά: Προβλήματα για γονείς και δασκάλους

Τηλεκπαίδευση σε δημοτικά: Προβλήματα για γονείς και δασκάλους
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιείται η τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς μερίδα μαθητών και δασκάλων βρίσκεται αντιμέτωπη με τεχνικά προβλήματα.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Όσο για περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές είναι οι καταγγελίες για προβλήματα σύνδεσης, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της η Webex δηλώνει ότι για την ώρα οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν.

Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ