ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεκπαίδευση: Έγινε μάθημα 30 έως 60 λεπτά, λέει η Διδασκαλική Ομοσπονδία

Τηλεκπαίδευση: Έγινε μάθημα 30 έως 60 λεπτά, λέει η Διδασκαλική Ομοσπονδία
INTIME NEWS/ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σύμφωνα με τις αναφορές που δέχθηκε η Διδασκαλική Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), κατά την σημερινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, στις περισσότερες περιπτώσεις μαθητές και δάσκαλοι κατάφεραν να συνδεθούν μόνο κατά τα πρώτα 30 ή 60 λεπτά. 

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν στην Βόρεια Ελλάδα και την Αττική.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές είναι οι καταγγελίες για προβλήματα σύνδεσης, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της η Webex δηλώνει ότι για την ώρα οι χρήστες δεν μπορούν να συνδεθούν.

Από την πλευρά τους, θέση για τις αναφορές πήραν πηγές του υπουργείου Παιδείας που χαρακτήρισαν «μεμονωμένα» τα προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα Webex και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα.

Όπως ανέφεραν, περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Στο υπουργείο Παιδείας απάντησε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο υποστήριξε ότι:

«Για ακόμη μία φορά η τηλεκπαίδευση δεν λειτουργεί και χιλιάδες μαθητές μένουν στον αέρα. Δυστυχώς, έτσι όπως τα έχει καταφέρει η κα Κεραμέως, η είδηση θα ήταν να λειτουργούσε. Το φιάσκο για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η κα Κεραμέως πανηγυρίζει.»

Cisco: Γνωρίζουμε το ζήτημα, το διερευνούμε

Ανακοίνωση για τα προβλήματα σύνδεσης που ανέφεραν γονείς μαθητών αλλά και εκπαιδευτικοί δημοτικών και νηπιαγωγείων στη σύνδεση με το Webex, εξέδωσε η εταιρεία που κατέχει την πλατφόρμα, η Cisco.

«Η Cisco γνωρίζει το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με το webex meetings. Ευχαριστούμε τους χρήστες και τους συνεργάτες μας για την υπομονή τους καθώς εργαζόμαστε εντατικά για τη διερεύνηση του προβλήματος και την επαναφορά της υπηρεσίας», αναφέρει σε δηλώσεις της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ της Cisco για την Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Η εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση status.webex.com», αναφέρει επίσης.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με τους παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας για μηδενική χρέωση των μαθητών που συνδέονται με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ