Δημόπουλος: Παράταση του lockdown με τα τωρινά δεδομένα
Ανανεώθηκε:
Για παράταση του lockdown έκανε λόγο και ο Αθανάσιος Δημόπουλος.
«Δεν περιμένουμε δραματική μείωση, αλλά τη συγκεκριμένη ημερομηνία να δούμε κάμψη», εξήγησε αρχικά, μιλώντας για τις αποφάσεις σχετικά με την άρση του lockdown.
Παράλληλα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι «βεβαίως θα πρέπει να δούμε εκείνη τη μέρα πόσα τεστ έχουν γίνει».
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επανέλαβε ότι, «ο μόνος τρόπος για να το περιορίσουμε είναι μεγάλη μείωση της κινητικότητας και των επαφών».
Σχετικά με το rapid test που γίνεται στο σπίτι και στο οποίο έδωσε έγκριση ο Οργανισμός Φαρμάκων των ΗΠΑ, εξήγησε ότι, για να φτάσει στη χώρα μας θα πρέπει πρώτα να πάρει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σημειώνοντας πως «στην Αμερική γίνεται με συνταγογράφηση».
Όσον αφορά στα εμβόλια που έχουν ανακοινωθεί, τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, εξηγώντας ότι κανένα από τα δύο δεν εισάγει ιό αδρανοποιημένο, όπως συμβαίνει με όλα τα άλλα εμβόλια, υπογραμμίζοντας πως «οι παρενέργειες είναι πολύ ήπιες και παροδικές ενέργειες».
Τέλος, ερωτηθείς αν θα δούμε άρση του lockdown στα τέλη Νοέμβρη, απάντησε πως «με τα μέχρι τώρα δεδομένα υπάρχει περίπτωση να δοθεί παράταση της κατάστασης».
Αναστάτωση σε λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο - Αναποδογύρισαν αγροτικά και τέντες λόγω των δυνατών ανέμων (vid)
17:25
Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε πολιτικό αδιέξοδο
17:14
Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά
17:08
Τρεις Λιβανέζοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή
16:57