ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown - Παπαθανάσης: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις

Lockdown - Παπαθανάσης: Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις
Δελτίο τύπου / POOL

Στην επόμενη εβδομάδα τοποθέτησε τις αποφάσεις αναφορικά με το lockdown ο αναπληρωτής υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας πως πρώτος στόχος είναι η μείωση των κρουσμάτων. 

Ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως υπάρχουν σχέδια για κάθε περίπτωση, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, αλλά μέχρι τότε θα υπάρχει συνεχής παρατήρηση των επιδημιολογικών δεδομένων. Για το λόγο αυτό, σήμερα θα πραγματοποιηθεί και η καθιερωμένη σύσκεψη της ομάδας των ειδικών με τον πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το lockdown για μια με δύο εβδομάδες άφησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, σημειώνοντας ότι σε 10 μέρες θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση του.

Αναφορικά με τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες για λήψη πρόσθετων μέτρων στη Βόρεια Ελλάδα με το κλείσιμο των συνόρων για τις όμορες χώρες, επισήμανε ότι εκεί υπάρχει ευρεία κυκλοφορία του ιού και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει σε βραχύ διάστημα.

«Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σταθεροποίησης και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων δε σημαίνει τίποτα. Μπορεί να είναι μια τυχαία έξαρση. Είμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο και ανάλογα με την εξέλιξη θα δούμε αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Υπάρχουν πιθανότητες τα μέτρα να αποδώσουν, που είναι από τα πιο αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται, κι ελπίζουμε ότι θα αποδώσουν και δε θα χρειαστούν άλλα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ