Κορωνοϊός: Δεν τον μεταδίδουν τα κατοικίδια - Τι διευκρινίζει κτηνίατρος
Ανανεώθηκε:
Απαντήσεις στο κρίσιμο ερώτημα που θέτουν ιδιοκτήτες κατοικίδιων για τη μετάδοση του κορωνοϊού έδωσε ο κτηνίατρος Σπύρος Χαρλαύτης.
Όπως σημείωσε ο κ. Χαρλαύτης, «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επιστημονικά αποδεδειγμένη έρευνα που να δείχνει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο».
«Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται» τονίζει ο κτηνίατρος, μιλώντας στο Mega, υπογραμμίζοντας ότι όσοι έχουν κατοικίδια θα πρέπει να προσέχουν και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις ασφαλείας.
«Δεν πρέπει όταν βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα, να συναντάμε άλλον που θα έχει και εκείνος σκύλο και να ξεχνάμε τα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Χαρλαύτης.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, μετά τη βόλτα του κατοικίδιου, οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να κάνουν ένα ήπιο καθαρισμό του ζώου, προσέχοντας να μην του δημιουργήσουν πρόβλημα.
Αγρίνιο: Γυναίκα έκλεψε κοσμήματα αξίας 44.500 ευρώ και τα πούλησε για 1.500
16:03
Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης - Έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους
15:55
Ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ από αύριο – Τι αλλάζει
15:54
Νίκος Χαρδαλιάς: «Η Πρωτοχρονιά μας βρίσκει με ίδιες πολύτιμες αξίες: παράδοση, ανθρωπιά και ελπίδα»
15:45