ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε οίκο ευγηρίας
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Συναγερμός έχει σημάνει στη Διαμαντίδειο Στέγη της Μέριμνας Ποντίων Κυριών στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης, καθώς 14 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως έγινε γνωστό, δύο από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή.

Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καραντίνα σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στη Διαμαντίδειο Στέγη.

Συνολικά, στη Στέγη φιλοξενούνται 48 ηλικιωμένοι ενώ ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται στους 20.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου, στη Στέγη καθαρά για προληπτικούς λόγους διενεργούνται τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, τεστ στους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους.

«Κάνουμε εβδομαδιαίους ελέγχους Covid χωρίς να μας επιβάλλεται, για λόγους πρόληψης. Προχτές διαπιστώθηκε ότι 14 φιλοξενούμενοί μας και τρεις από το προσωπικό ήταν θετικοί. Ενεργοποιηθήκαμε άμεσα, ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί ούτως ή άλλως συνεχείς ελέγχους. Δύο άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία. Είχα ενημέρωση πριν από λίγο, πηγαίνουν πάρα πολύ καλά. Οι υπόλοιποι είναι περιορισμένοι σε χώρο που διαμορφώθηκε ειδικά στη Μονάδα για να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με οδηγίες του ΕΟΔΥ» ανέφερε η κ Δημητριάδου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ