ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Στον Ευαγγελισμό 56 ασθενείς Covid - Στο 70% η πληρότητα ΜΕΘ

Κορωνοϊός - ΠΟΕΔΗΝ: Στον Ευαγγελισμό 56 ασθενείς Covid - Στο 70% η πληρότητα ΜΕΘ
INTIME NEWS/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις ούτε σε αξιοσέβαστους ιερωμένους» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφορικά με τα σχόλια που έχει δεχτεί από αρνητές του κορωνοϊού

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στη ΜΑΦ, που -όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος- τώρα λογίζεται ως ΜΕΘ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη ΜΑΦ άδειασε για να γίνουν επισκευές, προκειμένου να μετατραπεί σε κανονική ΜΕΘ, αλλά λόγω κορωνοϊού επανέφεραν τον προηγούμενο εξοπλισμό της.

«Στην εν λόγω ΜΕΘ ο Αρχιεπισκοπος είναι ο πρώτος ασθενής που νοσηλεύεται μετά την επαναλειτουργία της», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 31 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις 44 ΜΕΘ-COVID, που σημαίνει ότι η πληρότητα βρίσκεται στο 70%.

«Ο Ευαγγελισμός νοσηλεύει 56 περιστατικά κορωνοϊού και όσα σταθεροποιούνται διακομίζονται σε νοσοκομεία covid (Παμακάριστος, Αμαλία Φλέμινγκ). Στον Ευαγγελισμό συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος και στον πέμπτο όροφο ο ιερέας συνοδός του, που βρέθηκε και αυτός θετικός στον κορωνοϊό. Και οι δύο σε πολύ καλή κατάσταση», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ