ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα η απολογία του τζιχαντιστή του ISIS - Διώκεται για δύο κακουργήματα

Τη Δευτέρα η απολογία του τζιχαντιστή του ISIS - Διώκεται για δύο κακουργήματα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δύο κακουργήματα αποδίδονται στον 27χρονο με καταγωγή από την Συρία που συνελήφθη από την αστυνομία ως μέλος του ISIS μετά την άσκηση σε βάρος του ποινικής δίωξης.

Ο Εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο ως τρομοκρατική πράξη και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ανατέθηκε σε ανακριτή καθώς με βάση τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 8 παράγραφος ΣΤ) δράστες (ημεδαποί ή αλλοδαποί) εγκλημάτων που αφορούν τρομοκρατικές πράξεις που τελέστηκαν στην αλλοδαπή δικάζονται και τιμωρούνται σε εφαρμογή του ελληνικού νόμου.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε στην Ελλάδα το 2018 παράνομα, ζήτησε άσυλο και μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας.

Ο Σύρος χθες ενεπλάκη σε σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα και αμέσως μετά ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας.

Όταν μεταφέρθηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, η οποία από καιρό είχε πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται στην Ελλάδα, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι πρόκειται για το άτομο το οποίο καταζητείται για δολοφονίες που έχει πράξει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Είχε προηγηθεί έρευνα σε οικίσκο της δομής, όπου διέμενε. Βρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο ίδιος εμφανίζεται στο βίντεο του 2014 που ακολουθεί μαζί με άλλους ενόπλους του Ισλαμικού Κράτους:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ