ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Κλειστός από σήμερα ο συνοριακός σταθμός στην Κρυσταλλοπηγή

Κορωνοϊός: Κλειστός από σήμερα ο συνοριακός σταθμός στην Κρυσταλλοπηγή
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ - ΜΠΕ / ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής έχει κλείσει ο συνοριακός σταθμός της Κρυσταλλοπηγής, μετά και τη σχετική κυβερνητική απόφαση που ελήφθη χθες Πέμπτη, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το μεθοριακό φυλάκιο της Κρυσταλλοπηγής θα παραμείνει κλειστό.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως θα ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στη Βόρεια Ελλάδα, για να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ως προς τις μετακινήσεις των πολιτών σε χώρους εργασίας.

Νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

Με την κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα να μην δείχνει κανένα σημάδι αποκλιμάκωσης παρά το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη διανύει την τρίτη εβδομάδα lockdown και οι υπόλοιπες περιοχές τη δεύτερη, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει νέα μέτρα.

Ειδικότερα, αναφορικά με τις χερσαίες πύλες εισόδου από σήμερα στις 06:00 το πρωί, έκλεισε το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα βόρεια σύνορά μας παραμένουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ PCR 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους φυσικά με βάση το PLF που θα έχει υποβληθεί.

Σε ό,τι αφορά με το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός στην περιοχή. Γι' αυτό το λόγο ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών όσο και στους χώρους εργασίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

NEWSLETTER

ΔΗΜΟΦΙΛΗ