ΕΛΛΑΔΑ

Σαραφιανός για επίταξη: Είμαστε απροετοίμαστοι σε υποδομές

Σαραφιανός για επίταξη: Είμαστε απροετοίμαστοι σε υποδομές
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για αδυναμία διαχωρισμού Covid και μη Covid υποδομών μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στη Θεσσαλονίκη ο Γρηγόρης Σαραφιανός ξεκαθάρισε από την πλευρά του οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών δεν αρνούνται την προσφορά στο σύστημα υγείας αλλά «αρνηθήκαμε να υποδεχθούμε ασθενείς με κορωνοϊό, διότι οι κτιριακές μας υποδομές είναι τέτοιες που δεν επιδέχονται διαχωρισμό COVID και NO COVID».

Ο κ. Σαραφιανός επισήμανε ακόμη ότι οι ιδιωτικές κλινικές δέχονται ασθενείς με άλλα νοσήματα, αλλά, όπως είπαν και οι λοιμωξιολόγοι δεν πρέπει να υπάρχουν ασθενείς με κορωνοϊό με άλλους ασθενείς.

Σχολίασε επίσης ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια προετοιμασία και είπε ότι «με ξαφνικά διατάσσουμε, δεν γίνεται αυτό το πράγμα».

Επίσης τόνισε πως ούτε κατά διάνοια δεν είναι οικονομικό το θέμα αλλά πρόκειται πρωτίστως για θέμα ασφαλείας και εξήγησε ότι δεν τέθηκε ποτέ από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα θέμα να επιστρατεύσουμε ιδιωτικές κλινικές.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος είναι ανοικτός σε κάθε συζήτηση αλλά με την προϋπόθεση «να προσφέρουμε με ασφάλεια για τους συνανθρώπους μας».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Σαραφιανός είχε δηλώσει στο CNN Greece ότι «η αρνητική μας απάντηση, δεν κρύβει αναλγησία, αλλά επίγνωση της σοβαρής κατάστασης. Οι ιδιωτικές κλινικές και όλο το υγειονομικό προσωπικό αυτών, δεν διαθέτουν την εμπειρία του ΕΣΥ, προκειμένου να νοσηλεύσουν περιστατικά με κορωνοϊό, επομένως ό,τι και εάν συμβεί, δηλαδή εάν υπάρξει διασπορά του ιού (καθώς στις εν λόγω κλινικές νοσηλεύονται και άτομα χωρίς κορωνοϊό), πιθανόν να επιφέρει ποινικές και αστικές ευθύνες σε βάρος των επιχειρήσεων. Επιπλέον το κόστος μίας νοσηλείας COVID-19 είναι πολύ υψηλό, προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ