ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ CNN Greece: Πώς διαμορφώνεται η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά εν μέσω lockdown

Ρεπορτάζ CNN Greece: Πώς διαμορφώνεται η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά εν μέσω lockdown
CNN Greece/Κώστας Πλιάκος

Με λίγες αναχωρήσεις και χαμηλές πληρότητες συνεχίζεται η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Καθώς οι μετακινήσεις λόγω των έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επανένωση οικογενειών, επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας.

Ειδικά σήμερα ο κόσμος είναι λιγοστός στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρέθηκε το CNN Greece, με 11 αναχωρήσεις για τα νησιά του Αιγαίου πλην Αργοσαρωνικού.

Τέλος, τρεις αναχωρήσεις πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι της Ραφήνας.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 26 Νοεμβρίου

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε για την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ αναφέρει ότι «στους ναυτεργάτες είναι σε εξέλιξη η κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών για να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, συνθήκες γαλέρας, με ναυτεργάτες χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα». Παράλληλα προσθέτει ότι «συνεχίζεται ο εγκλωβισμός και ο μη επαναπατρισμός των χιλιάδων ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία, οι μαζικές απολύσεις στα επιβατηγά και καμία ουσιαστική κάλυψη όλων των ανέργων».

Η ΠΕΜΕΝ καλεί όλους του ναυτικούς να συμμετέχουν με μαχητικότητα στους καταπέλτες των πλοίων και στην περιφρούρηση της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Σημειώνεται ότι την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για την ίδια ημέρα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισαν χθες η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ).

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ