ΕΛΛΑΔΑ

Τα «κορωνο-πάρτι» συνεχίζονται: Συνελήφθη 18χρονη στη Θεσσαλονίκη για πάρτι γενεθλίων

Τα «κορωνο-πάρτι» συνεχίζονται: Συνελήφθη 18χρονη στη Θεσσαλονίκη για πάρτι γενεθλίων
Φωτογραφία αρχείου Photo by Kelsey Chance on Unsplash

Στη σύλληψη μιας 18χρονης κοπέλας προχώρησαν τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη διότι διοργάνωσε πάρτι γενέθλιων, παρά τα μέτρα που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αστυνομικοί μετέβησαν μετά από καταγγελία στο σπίτι της 18χρονης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι εκεί διαπιστώθηκε πως στο πάρτι συμμετείχαν άλλα επτά άτομα.

Σε βάρος της συλληφθείσας επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ ως διοργανώτρια της εκδήλωσης, ενώ σε βάρος των άλλων επτά ατόμων βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ μέσω καραντίνας, απαγορεύονται οι κοινωνικές εκδηλώσεις και οι συναθροίσεις προκειμένου να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, τέτοια φαινόμενα πλέον σημειώνονται συχνά.

Επίσης το βράδυ της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε... κοινωνική εκδήλωση 10 ατόμων σε επιχείρηση εστίασης στα Χανιά.

Το γλέντι έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος συνελήφθη, ενώ πρόστιμα επιβλήθηκαν τόσο στον ίδιο (ύψους 3.000 ευρώ), όσο και σε όλους τους παρευρισκόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και αυτοσχέδιο γλέντι που έστησαν εννέα κυνηγοί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν πάει για να εξασκήσουν το «χόμπι» τους σε χωριό της Βόρειας Ελλάδας.

Τα εννέα αυτά άτομα αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα και αφού πήγαν για κυνήγι αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν σε μία ταβέρνα, μοίραζαν τα θηράματα και κατανάλωναν φαγητό και ποτό, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece.

Οι Αρχές τους επέβαλαν το πρόστιμο των 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση, ενώ στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Οι κυνηγοί είχαν ξεκινήσει άλλοι από τη Δράμα και άλλοι από τις Σέρρες, περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ