ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Με 50 κλίνες νοσηλείας και χωρίς ΜΕΘ η υπαίθρια μονάδα στο 424 Στρατιωτικό

Θεσσαλονίκη: Με 50 κλίνες νοσηλείας και χωρίς ΜΕΘ η υπαίθρια μονάδα στο 424 Στρατιωτικό
INTIME/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη δημιουργία υπαίθριας υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορωνοϊού στον θώρακα ενώ διευκρινίζεται ότι η υπαίθρια μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί -εφόσον απαιτηθεί- ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορωνοϊό εντός του νοσοκομείου.

Έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει, σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Δραματική η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα

Η παθολόγος-εντατικολόγος Χριστίνα Κυδώνα, από τη μονάδα COVID του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης είπε σε διαδικτυακή εκδήλωση ότι:

«Πλέον στις πτέρυγες Covid ένα ποσοστό των περιστατικών κανονικά και με βάση το νόμο δε θα έπρεπε να νοσηλεύεται εκεί, αλλά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) με πολύ περισσότερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και μόνιτορ».

Δύο κινήσεις τη κυβέρνησης δεν αφήνουν αμφιβολίες για το ότι η κατάσταση είναι δραματική:

-Πρώτον, έχει ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών στις 200 κλίνες ιδιωτικών κλινικών που επιτάχθηκαν.

-Δεύτερον, στο parking του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έχει στηθεί ένα υπαίθριο νοσοκομείο. Αποτελείται από κοντέινερ μέσα στα οποία υπάρχουν γραφεία, χώροι εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ.

Προς το παρόν, το μόνο «φως ελπίδας» στη Θεσσαλονίκη είναι ότι στις δύο τελευταίες εφημερίες σημειώθηκε μια μικρή πτώση στις εισαγωγές για Covid.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ